Casa Cultura d’ Ulldecona

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Casa de Cultura / REUTILITZACIO DE L’ANTIGA ESGLESIA DE NTRA.SRA. DEL ROSER

Diputació de Tarragona

Casa de Cultura i Biblioteca

c/. Major, 57 / Ulldecona (Tarragona)

Superficie:          1.409 m2

Pressupost:        69.000.000 pts.

Projecte:             1981

Obra    :               1982-1987

Aquesta Esglèsia que originariament formava part del Convent del mateix nom, sempre ha sigut, a partir de la Desamortització de Mendizàbal (1835), un edifici autònom i aïllat degut a la seva particularitat d’estar situat al altre costat del carrer. La construcció te interés per la seva antiguitat i espacialitat interior, encara ‚ és més austera que el propi convent.

El projecte devia aportar la solució a la problemàtica d’introduir un programa de superficie superior de la que disposava el contenidor. A més resultava evident la necessitat de enderrocar determinats afegits que desfiguraven el volum exterior.

La introducció de dos nous forjats per a soportar l’eix de biblioteca, que mitjançant el disseny d’un nou accés, és autónom respecte de la resta de l’edifici, és va resoldre ocupant tan sols la nau de l’Esglèsia. Això permet, mitjançant un gran vitrall, no perdre el concepte espacial del contenidor. La nova estructura prácticament no és recolza en els murs existents essent els forjats exents de les parets com mostra de respecte vers el contenidor. La cúpula destruida fa uns anys  és recupera tan sols formalment, mitjançant una estructura metàl.lica lo que permet, gràcies a la disposició de petites claraboies, la obtenció d’una gran lluminositat en el centre del edifici.